Нов вид услуга? Не си в списъка, но гласуваш в подвижна секция за хора с увреждания

Странният случай е от Хасково

14.11.2021 | 18:55 Редактор: Теодора Патронова

Жена успя да гласува в подвижна изборна секция за хора с увреждания в Хасково, без да е в списъка. От секционната избирателна комисия обясниха куриозния казус с грешка в адреса. Сигнал е подаден в Районната избирателна комисия. 

По обяд подвижна избирателна секция за хора с увреждания търси адрес на ул. "Персенк" в Хасково. Бусът спира пред къща, а комисията е поканена от възрастна жена на име Хайрие Емин. Гласуването преминава по учебник и жената се подписва в списъка с избиратели.

Оказва се обаче, че възрастната жена не е инвалид, не страда от заболяване и не трябва да гласува с подвижна секция. Помислила си, че това е нов вид услуга – възрастните хора да бъдат посещавани в домовете, за да им е по-лесно. 

Така се оказа, че Хайрие гласува вместо съседката си Марифе. Жената, която реално е трябвало да гласува с подвижната секция, живее през няколко къщи. От Секционната избирателна комисия обясниха, че станало недоразумение.

"Просто ни покани, питахме за адреса, вратата беше с объркан номер. Ние се подведохме. Жената докато донесе личната карта. Казва: "Знам си ЕГН-то, знам си ЕГН-то“ и така", обясни председателят на СИК Гюлер Алиева.

След като осъзнаха грешката си, членовете на Секционната избирателна комисия откриха дома и на истинския човек с увреждане – Марифе Мехмед. Тя също успя да упражни своя вот.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК