230 гласуваха в "Александровска болница", половината от тях – Ковид болни

Лекарите гласуват за промяна и за задължително сформиране на правителство

14.11.2021 | 17:43 Редактор: Теодора Патронова

Над 8 хиляди пациенти се намират в Ковид отделенията на болниците в страната. Част от тях гласуваха в лечебното заведение, където са настанени, и където има разкрита избирателна секция. В тези секции гласуваха и дежурните лекари. 

Доктор Стоев и доктор Дрехарова работят в "Александровска болница". Заради дежурството си в неделя се наложи да упражнят правото си на глас на работното място.

"На работа съм, 12-часова смята от 8 сутринта до 8 вечерта, затова гласувам тук. Всички се надяваме на промяна, затова гласуваме, нали така", коментира д-р Ирена Дрехарова.

"Надявам се този път да се сформира правителство, защото в момента на практика нищо не се върши, за това гласувам", каза д-р Тодор Стоев

В "Александровска" имаше разкрити 6 избирателни секции – 3 в Ковид отделенията и 3 в други клиники. Гласуваше се само на хартия.

"Задължително, който няма маска, предоставили сме маска и дезинфектант, който иска ръкавици. След всеки избирател химикалката се дезинфекцира, гледаме да стоим на разстояние", обясни председателят на 106 избирателна секция в "Александровска болница" Радослава Йорданова.

В изнесените секции гласуваха пациентите, лекарите и служителите на болницата, като преди това попълваха декларация, че няма да правят това на друго място. Пламен Пачов за втори път е член на избирателна комисия в болница. Епидемичната обстановка не го притеснява да участва в изборите.

"Не се съмнявах, защото и миналите избори бях пак също тук. Имах представа какво се случва и реших да играя на сигурно", поясни Пламен Пачов, член на 106 избирателна секция в "Александровска болница".

По списък в "Александровска болница" гласуваха над 230 души, като половината от тях Ковид болни.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК