"Булгаргаз" предлага поскъпване на газа за декември

От 93,19 лв. за MWh да стане 96,14 лв. за MWh

11.11.2021 | 14:40 Редактор: Здравко Черкезов

"Булгаргаз" ЕАД предлага за декември да бъде утвърдена цена на природния газ, по която общественият доставчик да продава природен газ на крайните снабдители на природен газ и на лица, на които е издадена лицензия за производство и пренос на топлинна енергия, в размер на 96,14 лв. за MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). 

Това става ясно от заявлението за утвърждаване на цени от "Булгаргаз" ЕАД, изпратено до Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), което е качено на страницата на регулатора. В заявлението пише, че предложението на "Булгаргаз" ЕАД е съобразено с договорите, по които дружеството ще закупува и доставя природен газ през декември.

Заявлението на обществения доставчик ще бъде обсъдено на открито заседание на КЕВР към края на този месец. На 1 декември сутринта "Булгаргаз" се очаква да внесе и актуализирано заявление за цената на природния газ през декември, а по-късно същия ден на закрито заседание КЕВР ще реши окончателно каква ще бъде стойността през последния месец за годината.

БТА припомня, че КЕВР утвърди цена на природния газ от 1 ноември от 93,19 лв. за MWh (без цени за достъп, пренос, акциз и ДДС). За предходния месец (октомври) утвърдената от регулатора цена беше 94,54 лв. за MWh.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК