Търновци пак на сухо: Нова авария остави 100 хиляди души без вода

Над 20 работници на местното ВиК работят отстраняват аварията

09.11.2021 | 20:03 Редактор: Елеонора Танева

Над 100 хиляди души от Велико Търново и околните села отново останаха без вода, заради поредна авария на магистралния водопровод. Днес по обяд се спука следващата тръба от съоръжението, което захранва града и още девет населени места. Екипи на местното ВиК работят в авариралия участък, очаква се водоснабдяването да се възстанови в полунощ. 

Ремонтите по канализацията започнаха в събота, когато в града беше спряно водоподаването за близо 24 часа. Йордан казва, че в последните години все по-често стават аварии.

"Там стават аварии, даже една зима беше станала на същото място, изглежда пластовете пропадат на същото място и досега ВиК-то трябваше да си направи един дубъл канал до него, нов", коментира Йордан Денчев от Велико Търново.

Оказа се, че само след два дни втора тръба на амортизирания водопровод в Присово се е спукала и тя също трябва да се смени с нова.

"Аварира следващата тръба, от събота която сменихме, стоманобетонна тръба, фи 1000 мм, създали сме необходимата организация, времето не е с нас, но в рамките на 24 часа ще отстраним аварията", обеща главният инженер на ВиК "Йовковци" Илия Сирмов.

Екипи с над 20 работници на местното ВиК работят усилено за отстраняване на аварията, но все още не е ясно кога ще бъде пусната водата.

"Това, което се иска от нас, е да осигурим водоноски на всички точки, които бяха и предния път, на Тубдиспансера са закарали вода, шатри осигурихме за работниците, които ще заваряват новата металната тръба", каза кметът на Велико Търново Даниел Панов.

От общината увериха, че болницата, здравните заведения и социалните структури са обезпечени с достатъчно вода.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК