Метростанция повиши цените на имотите, мераклиите вадят 2000 евро за кв.м

"Красно село" и "Белите брези" могат да се разглеждат като част от т.нар. южни квартали

08.11.2021 | 11:24 Редактор: Искра Ангелова
Метростанция повиши цените на имотите, мераклиите вадят 2000 евро за кв.м

Откритата метростанция в "Красно село" е фактор, който съдейства за повишаването на цените в района, коментира брокерът на недвижими имоти Ивайло Стоименов.

Той посочи, че средата за живот в посока кв. "Борово" е проектирана адекватно и това е много приятно място, както за живеене, така и за инвестиция.

"Има достатъчно зелени площи, пространство между блоковете. В този район квартали като "Лагера", "Хиподрума", "Борово“ са доста приятни, защото няма голямо насищане на ново строителство", каза брокерът.

Той добави, че жилищата около болниците в кв. "Крива река", където се намира Медицинска академия, са идеални за инвестиция, тъй като търсенето на имоти под наем в района, основно от чуждестранни студенти, е голямо. 

Тук е и малкият квартал "Славия", който в момента буди интерес заради новото метро в "Красно село", каза Стоименов, цитиран от БНР.

"Красно село" и "Белите брези" могат да се разглеждат като част от т.нар. южни квартали, които в момента са най-търсени в София. Ако ги сравним с "Лозенец", "Изток", хубавия център, те са на по-ниска цена“, каза брокерът.

"Цените на квадратен метър в район "Красно село“ започват от около 1500 евро и стигат до над 2000 евро на кв.м", каза Ивайло Стоименов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
0 rate up comment rate down comment 1
Сия
преди 2 години
В Борово наистина е добре. Има инфраструктура, тротоари,спирките и магазините са удобно разпределени,достъпът е лесен. Много зелени площи, особено между блоковете. Равно е. Има детски градини. Много е подценен кварталът. Според мен трябваше цените да са като в Изток. Не може да се сравнява с Витоша, Манастирски ливади и Кръстова вада, но хората там купуват и знаят че правят компромиси. И ние за малко да се излъжем за Кръстова, 226 евро за 156 квадрата, хубав беше, слава богу друго купихме. Сигнализирай за неуместен коментар
4
0 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
3
0 rate up comment rate down comment 1
бл 134 в Зап. парк
преди 2 години
Безплатни жилища за ромите в Южните квартали ! Продавам УПИ на вр. Черни връх 50 хил. евро квадрата Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 2
kok
преди 2 години
Кое му е приятното ? Я излез с детска количка и/или детско колело / тротинетка да видиш какво приключение е. Един тротоар няма като хората, една зелена поляна няма без да е о*рана от кучета и котки. Ако това е приятно за някого - значи много сме занижили стандартите. 2000 евро на квадрат в Красно село/Борово/Белите брези и накрая си парираш колата в калта а *** преливат от кофите... мерси Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Кооперациите са и там вече толкова нагъсто, че може да си подавате солта през балкона. Отврат е. Сигнализирай за неуместен коментар