Доблестна постъпка: Ученички върнаха портфейл с 400 лв. и документи

Началникът на РУ-Търговище им връчи благодарствени грамоти

05.11.2021 | 11:21 Редактор: Здравко Черкезов
Доблестна постъпка: Ученички върнаха портфейл с 400 лв. и документи

Ръководството на Областната дирекция (ОД) на МВР в Търговище отличи две ученички за доблестната им постъпка. Осмокласничките Габриела Иванова и Мария Стоянова намерили на улицата портфейл с пари и документи и веднага го предали на дежурен полицейски служител, информират от пресслужбата на ОД.

Момичетата са били приети от гл. инсп. Светлин Петев – началник на РУ-Търговище, за да им връчи благодарствени грамоти.

На 30 октомври, разхождайки се в централната част на града, девойките са натъкнали на паднал на земята мъжки кожен портфейл, съдържащ 400 лв. и документи за самоличност на собственика, който работел в чужбина и се върнал в страната за кратко.

По документите полицейските служители са установили собственика. Младият мъж сърдечно благодарил на момичетата за жеста, като е споделил, че по-голямото му притеснение било за изгубените документи.

Началникът на РУ-Търговище е подчертал пред момичетата, че постъпката им е достойна за уважение и е пожелал да продължават да дават добър пример на своите съученици и приятели. 

От ОД на МВР е изпратено благодарствено писмо и до директора на Професионалната гимназия по икономическа информатика "Джон Атанасов", където учат момичетата.

Снимка: ОД на МВР в Търговище

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК