Правосъдният министър: С Гешев сме в конфликт, ще поискам оставката му

Иван Демерджиев обясни, че се очаква решение на КС по отношение правомощията му 

05.11.2021 | 10:38 Редактор: Здравко Черкезов

"Смятам, че имам правомощията да поискам оставката на Иван Гешев", заяви служебният министър на правосъдието Иван Демерджиев. Той отговаря на въпроси на медии и граждани в рубриката "Властта говори! Открито".

С Гешев са в конфликт, разкри Демерджиев.

"Отдавна сме в конфликт с него, но не в личностен конфликт. Начинът, по който той беше назначен, посланията, които излъчи, провокираха реакция от страна на Пловдивска адвокатска колегия, чиито председател бях аз. Отговорът му беше лично засягане. Оттогава сме в конфликт", посочи той. 

Правосъдният министър обясни, че към момента се очаква решение на Конституционния съд по отношение правомощията му за искането за оставка.

"Чакаме решение на КС по въпроса има ли правомощие министъра за поискването на тази оставка. След това ще внеса искане за оставката му. Поводът са различни досъдебни производства, които водят до щети за българските граждани и до съмнения, че главният прокурор действа спрямо върховенството на закона", каза Демерджиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
независим
преди 2 години
Доживяхме служебен министър на 2 дена да иска оставката на главен прокурор.Пълно безхаберие на президента, гласувайте правилно. Сигнализирай за неуместен коментар