Литературен критик: Антивасърството у нас е социален дебилизъм

Проф. Михаил Неделчев определи като "отвратително" граченето срещу мерките и ваксините

05.11.2021 | 08:49 Редактор: Здравко Черкезов
Литературен критик: Антивасърството у нас е социален дебилизъм

Това, което се случва днес в България, не се случва никъде в Европа и никъде по света. Нежеланието на значителна част от населението да се ваксинира е социален дебилизъм, а не простащина и глупост.

Това заяви литературният критик, политик и общественик проф. Михаил Неделчев пред БГНЕС. Той е пряк наследник на Кольо Фичето и ген. Иван Фичев, който е началник Щаба на българската армия по време на Балканските войни.

Според проф. Неделчев фактът, че нито една партия или политик не призоваха открито по време на предизборната кампания за ваксинация, може да бъде обяснен само със страх.

"Страх от тъпия човек, който не желае да се ваксинира", категоричен е общественикът.

Той определи като отвратително "граченето" срещу мерките и ваксините. 

"Това няма нищо общо с предизборната кампания или с каквото и да е лансиране на идеи. Още по-малко с идеология, която напълно отсъства", добави литературният критик и бивш народен представител в няколко парламента.

"Знам, че не може да се упражни цензура, но в този момент не бих допуснал хора, които проповядват срещу противоепидемичните мерки, които, макар и със закъснение, служебното правителство взема за справяне с пандемията", каза още проф. Неделчев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
гошо
преди 2 години