Борисов: Кого лъжем с този фалшив "зелен сертификат"? Проваляме зимния туризъм

При "тъмночервена зона" туристи от чужбина няма да дойдат, заяви лидерът на ГЕРБ

03.11.2021 | 12:46 Редактор: Елеонора Танева
Борисов: Кого лъжем с този фалшив

Зимата дойде, вече по планините има сняг. Кой Ханс или Смит ще дойде в "червената зона"? Миналата година при лошия Борисов всички зимни курорти работеха на макс. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с експерти в сектор "Туризъм".

На нея присъстваха и представители на туристическия бранш, ресторантьорския и хотелиерския бизнес.

На срещата климатологът проф. Георги Рачев, който е експерт и в сектор "Туризъм", обясни, че в страната ни трябват туристи от чужбина.

"Имаше по 30-40 хил. ваксиниране на ден. Август месец щяхме да сме блеснали. Навсякъде в Европа са пълни стадионите, икономика, туризъм - всичко работи. А ние заради глупостта си да дадем половин милиард за избори, сега ще провалим и зимния туризъм. При "тъмночервена зона" няма да имаме зимен сезон", възмути се лидерът на ГЕРБ, цитиран от dnes.bg.

Според него до кризата нямаше да стигне, ако в страната сме правили каквото в другите европейски държави. 

"И на Макрон му стачкуваха, и на Меркел и стачкуваха, обаче това са ръководители. А ние пропиляхме времето", добави Борисов.

Според лидера на ГЕРБ "зеления сертификат" няма да спаси туризма.

"Зимен туризъм ще правят със "зелени сертификати". Кого лъжем с тези "зелени сертификати"? Можеш ли да пътуваш до Англия с този фалшив сертификат за една доза? Не можеш - защото побългаряваме всичко! Мерки няма, а те теглят по половин милиард вяска седмица, които никъде ги няма. Къде са?", попита лидерът на ГЕРБ.

Снимка: Facebook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК