Владимир Перев: Поддържаме ветото за РСМ до изпълнение на изискванията

Скопие задържа Тирана по пътя на европреговорите, смята представителят на "Коридор 8 – Скопие"

30.10.2021 | 15:22 Редактор: Здравко Черкезов

Поддържаме блокирането от страна на България на началото на европреговорите на РСМ, докато Скопие не изпълни изискванията за спазване на човешките права на македонските българи, спиране на езика на омразата към България и привеждането на учебниците във вид, отговарящ на историческата истина.

Това заяви за предаването "Брюксел 1" Владимир Перев от сдружение  "Коридор 8 – Скопие" след разговорите на организациите на македонските българи у нас.

За първи път от десетилетия насам организации на македонските българи са приети на най-високо държавно ниво у нас. Тази седмица представители на 7 организации – Партия Граждански демократичен съюз, сдруженията Културен Център "Иван Михайлов" – Битоля, "Трибуна" – Прилеп, "Македонско-Българско приятелство" – Скопие, "Коридор 8" – Скопие, "Интеракция" – Охрид и "Единство" – Кочани, поискаха от българска страна дипломатическа офанзива на европейски терен и застъпване за техните човешки права. Те се срещнаха с президента Радев, министри и водещите политическите партии у нас. 

По думите на Владимир Перев, докато преди години се е смятало, че Скопие е по-напред от Тирана в изпълнение на критериите за започване на европреговори, то сега по всичко личи, че РСМ задържа Албания по пътя на европреговорите.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК