Пожар изпепели ферма в Якоруда, пострадалото семейство е останало без поминък

30 крави и тонове фураж са изгорели в пламъците

29.10.2021 | 14:24 Редактор: Жаклина Иванова

30 крави и тонове фураж изгоряха при пожар в Якоруда в нощта срещу четвъртък. Оборът е изцяло унищожен, а пострадалото семейство е останало без поминък. Огънят обхваща фермата на семейство Абди от Якоруда за минути.

"Цяла нощ горя. Ад беше тук. Всичко е изхвърлено, защото ще пламне цялата къща и ние няма да можем да се спасим", каза Салих Абди.

"В обора имахме 35 животни, но пожарът изпепели всичко. Не успяхме да спасим нищо. Когато дойдохме, пламъците бяха но височината на дърветата. Не можеше нищо да се направи – само гледахме и това е", разказа Сайфе Абди.

Освен крави в обора е имало и тонове фураж. Неясна остава съдбата и на останалите животни на семейството, които по време на пожара са били в планината.     

"Няма къде да се настаним. Храната няма да ни стигне. Тук изгоряха не само животни, но и много бали и сено люцерна. Много е тежко. Ще разчитаме на някаква помощ от държавата. Дано да има хора с добри сърца, които да се отзоват и да ни помогнат", сподели Сайфе Абди.

"В тази тежка зима какво да направим - нищо. Дано да се намеси държавата, иначе не знам. Не ми се мисли занапред при тази ситуация, която видях", добави Салих Абди.

Изпепелената ферма не е застрахована, а версиите за пожара са различни. Не се изключва и умишлен палеж.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК