fallback

Изтича срокът за кандидатстване по обществената поръчка на МЗ за щадящите тестове

Доставка е до три работни дни след сключване на договора с МЗ

29.10.2021 | 07:05 Автор: Жаклина Иванова

Днес изтича крайният срок за кандидатстване по обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за закупуването на 400 000 бързи неинвазивни антигенни теста за учениците от 1 до 4 клас.

Кандидатури за участие се приемат до 17:30 часа днес. В поръчката е записано, че срокът за доставка на тестовете е до три работни дни след сключване на договора с МЗ.

Намеренията са тестовете да се правят два пъти седмично, ако родителите са съгласни - в понеделник и в четвъртък. Това ще става в рамките на първия учебен час с помощта на учителите.

Децата, чиито родители са против, ще останат да учат вкъщи дистанционно. Заради нарастващото разпространение на Ковид-19 у нас голяма част от учениците в страната се обучават в електронна среда и все повече населени места в страната преминават към ротационен принцип на обучение.

Учениците в общините Плевен и Белене ще се обучават присъствено и онлайн по график от днес до 5 ноември. 14-дневната заболеваемост, отчетена от РЗИ, е над 500 на 100 000 души. В Хасково, Маджарово и Димитровград също от днес преминават на ротационен принцип на обучение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от България
fallback