Изтича срокът за кандидатстване по обществената поръчка на МЗ за щадящите тестове

Доставка е до три работни дни след сключване на договора с МЗ

29.10.2021 | 07:05 Редактор: Жаклина Иванова
Изтича срокът за кандидатстване по обществената поръчка на МЗ за щадящите тестове

Днес изтича крайният срок за кандидатстване по обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за закупуването на 400 000 бързи неинвазивни антигенни теста за учениците от 1 до 4 клас.

Кандидатури за участие се приемат до 17:30 часа днес. В поръчката е записано, че срокът за доставка на тестовете е до три работни дни след сключване на договора с МЗ.

Намеренията са тестовете да се правят два пъти седмично, ако родителите са съгласни - в понеделник и в четвъртък. Това ще става в рамките на първия учебен час с помощта на учителите.

Децата, чиито родители са против, ще останат да учат вкъщи дистанционно. Заради нарастващото разпространение на Ковид-19 у нас голяма част от учениците в страната се обучават в електронна среда и все повече населени места в страната преминават към ротационен принцип на обучение.

Учениците в общините Плевен и Белене ще се обучават присъствено и онлайн по график от днес до 5 ноември. 14-дневната заболеваемост, отчетена от РЗИ, е над 500 на 100 000 души. В Хасково, Маджарово и Димитровград също от днес преминават на ротационен принцип на обучение.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК