Разкриха изборни нарушения от последните два парламентарни вота в Разград

Полицейски проверки установяват десетки фалшиви заявления за гласуване

26.10.2021 | 19:23 Редактор: Жаклина Иванова

В Разград разкриха изборни нарушения от последните два парламентарни вота. Полицейски проверки установяват десетки фалшиви заявления за гласуване в подвижна избирателна секция от последните два парламентарни избора. Оказва се, че област Разград е първенец в страната по брой такива документи – около 2 500.

"Лицата, с които беседваме, с които разговаряме и снемаме сведения, от чието име са подадени такива заявления, с цел да гласуват в подвижна избирателна комисия, изобщо не знаят за съществуването на такива заявления. Не са ги подписали, не са ги виждали", посочи директорът на ОДМВР-Разград старши комисар Деян Минков.

Само в малката община Кубрат са подадени около 500 заявления, немалка част от които са обект на проверка на полицията. Кметът отказа коментар и заяви, че не е запознат с проблема. В близкото село Бисерци обект на разследване е местната медицинска сестра.

"Не смятам, че бройката е много голяма за едно село, в което живеят 1 9000 души. Полицията вече взе заявленията. Те са 83 общо. Всички тези хора имат ТЕЛК-ови решения. Аз не съм специалист, за да определя кой е инвалид и кой не е", каза кметът на с. Бисерци Алиш Арифов.

Има и данни за фалшиви медицински документи, които също са обект на разследването. Образувани са 9 досъдебни производства

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК