Злоупотреби - хора се редят на опашки за безплатни тестове, без да са служители

Неваксинирани не искат да плащат по 10 лв. и да чакат по опашки, за да отидат на работа

25.10.2021 | 18:52 Редактор: Елеонора Танева

Пореден ден на опашки от желаещи да си направят бърз тест, за да им бъде издаден "зелен сертификат". Продължава и недоволството заради условията на новия пропускателен режим.

Десетки хора чакаха пред един от търговските центрове в Бургас, за да си направят бърз тест. Стигна се до напрежение, тъй като за безплатни тестове се наредиха както служители, така и живеещи в района. 

"Имунизационният кабинет беше разположен вътре в търговския център, а хората се оплакваха от липса на организация. Много хора се редят, защото тестовете са безплатни, а реално не работят в МОЛ-а", споделиха затрудненията си хората.

В Шумен граждани протестираха до сградата на РЗИ срещу задължителните сертификати. Хората отказват да бъдат задължавани да се имунизират, а според тях въвеждането на "зелените сертификати" цели точно това.

Недоволство срещу изискването да са на работа със "зелен сертификат" или антигенен тест беляза началото на работния ден в РЗОК-Пловдив. Неваксинираните служители не са съгласни да плащат по 10 лв. за тестването, както и да чакат на опашки.

От днес влиза в сила заповедта на директора на НЗОК, с която се въвежда изискването за "зелен сертификат" или отрицателен резултат от PCR или антигенен тест за Ковид-19.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК