Радев: Няма да има затворени бизнеси, никой не ви кара насила да се ваксинирате

"Кадрови промени в МС не се налагат", каза президентът

20.10.2021 | 19:15 Редактор: Жаклина Иванова

"Очаквам правителството по най-добрия начин да преведе обществото ни през тежката криза с коронавируса. Убеден съм, че се прави всичко възможно, за да не се допусне пълно затваряне на държавата и икономиката, както и лишаване от социален живот". Това заяви президентът Румен Радев относно предстоящото въвеждане на нови мерки за овладяване на разпространението на коронавирусa у нас.

Държавният глава посочи, че се търсят възможно най-леките и гъвкави мерки, които да дават свобода на всеки сектор и на гражданите да запазят своята работоспособност.

"Животът, здравето и солидарността са основните ценности в обществото и следва да се водим от тях, когато тенденцията за ръст на заболели и починали расте рязко, а нашите лекари и медицински сестри изнемогват", коментира президентът.

"Няма политическа сила, която да не се възползва от ситуацията за предизборни цели", заяви президентът в отговор на въпрос за призиви от страна на партии за оставката на министъра на здравеопазването. "Ако има несъвършенства в заповедта, то експертите в министерствата работят за отстраняването им, но кадрови промени към момента не се налагат", допълни Радев.

Президентът смята, че проблемите няма да се решат чрез агресия над министрите, и призова гражданите да проявят чувство за отговорност, като мислят за себе си и своите близки, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.

"Зеленият сертификат" не е задължително ваксиниране. Никой не кара никого насила да се ваксинира", изтъкна държавният глава и припомни, че сертификат се осигурява и за преболедували, както и при направен антигенен тест и PCR тест.

Президентът добави, че като част от Европейския съюз нашата икономика и туризъм са свързани с останалите страни, което също трябва да поражда чувство на отговорност.

"До затваряне на бизнеси няма да се стигне – учрежденията и всички фирми продължават да работят", каза Радев и отбеляза, че има приети мерки от правителството, които не са спирали да се прилагат и средства за бизнеса ще бъдат осигурени.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
3300 починали от ков
преди 2 години
Ах този да не би да се заинтересува за здравето на тия дето трябва да гласуват. Странно? Объркал се е май, че то е важно за него колко процента са гласували за негово високопревъзходсво от общо броя на гласувалите, а не колко са броя на жителите на България. Странен тип, та това му е първото изказване в историята му по въпроса при четвърто място на България по смъртност в света! При 3300 починали от ковид на милион вие госин президенший си давате мнението??? Да бяхте дочакали до 6000 на милион? Сигнализирай за неуместен коментар