Остри политически реакции заради "зеления сертификат", поискаха оставката на Кацаров

Бившите управляващи от ГЕРБ определиха решението за Ковид пропуска като удар срещу бизнеса

20.10.2021 | 17:46 Редактор: Жаклина Иванова

Остри политически реакции срещу новите правила за ограничаване на Ковид-19. Чуха се искания за оставката на здравния министър.

Бурята от политически реакции започна с началото на деня. Бившите управляващи от ГЕРБ определиха решението за "зелените сертификати" като удар срещу бизнеса и поискаха оставката и на президента Румен Радев.

"Министерството на здравеопазването вместо да регулира и управлява процеса, разиграва томболи за смарт часовници", заяви Десислава Атанасова от ГЕРБ.

"Нужен е локдаун за правителството, да се затвори, да се махне. Пълен локдаун, защото няма успешен министър в нито една сфера", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

От БСП излязоха с писмена позиция.

"Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка", посочиха от партията.

От новия проект "Продължаваме промяната" настояват за безплатни тестове за антитела.

"Всички, които са били с Ковид-19 и имат антитела, да имат същия статут като ваксинираните. Ако имате антитела, имате автоматичен "зелен сертификат", еквивалентен на сертификата за 3 месеца", каза Кирил Петков от "Продължаваме промяната".

От "Изправи се БГ! Ние идваме!" също реагираха остро. ВМРО пък са категорични, че е трябвало ограниченията да се наложат, но след успешна ваксинационна кампания.

"Те въведоха един геноцид на българския народ. Служебният кабинет направи така, че в момента голям процент от българите нямат право на нищо.  Ние от ВМРО искаме оставката на здравния министър", каза Юлиан Ангелов от ВМРО.

На критиките за оставка отговори и самият здравен министър.

"Президентът няма отношение. Аз взимам това решение с цялата отговорност на поста, който заемам. Тези хора, които атакуват тези мерки, не предлагат никаква алтернатива", подчерта Кацаров.  

И допълни, че проблемите в здравеопазването няма да се решат с оставката му.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК