Истината за нападението над министър Николай Денков (+ВИДЕО)

МОН: Няма никакви наранявания и е в отлична форма

20.10.2021 | 17:40 Редактор: Тодор Петров

Протестиращи срещу новите мерки нападнаха образователния министър. Те бяха организирани от партия "Възраждане". 

Атаката срещу министър Николай Денков се случи минути след като той излезе от Министерския съвет. Партийните активисти го нападнаха в подлеза между Министерския съвет и президентството. 

Агресията се пренесе и пред Министерството на образованието, където министърът беше нападнат с юмрук. Наложи се полицейски служители да направят плътен кордон около Денков. 

От Министерството на образованието съобщиха, че Денков няма никакви наранявания и е в отлична физическа и психическа форма. 

По време на протестните действия в столично районно управление бе отведен мъж, по първоначални данни, на 45 години. Наложена му е мярка полицейско задържане за срок до 24 часа. Предстои образуването на бързо производство за хулигански действия.

Вълна от недоволство срещу въвеждането на здравния сертификат имаше в няколко големи градове на страната. В Бургас към недоволните изненадващо се присъедини зам.-областният управител Асен Бонджев. Той оглави протеста и също се обяви срещу новите мерки на правителството. 

Демонстрации имаше и в Пловдив. Протестиращите се срещнаха и с омбудсмана Диана Ковачева. Обсъжда се подаването на колективен иск срещу оповестените нови мерки от здравното министерство.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК