Нов обрат: Учениците от всички класове минават онлайн от четвъртък

Мярката е в сила за общините с повече от 750 болни от Ковид-19 на 100 000 

20.10.2021 | 16:54 Редактор: Тодор Петров
Нов обрат: Учениците от всички класове минават онлайн от четвъртък

От 21 октомври (четвъртък) всички ученици в общини с повече от 750 болни от Ковид-19 на 100 000 ще се обучават онлайн. Към момента това са София град, както и общини в областите Видин, Габрово, Кюстендил, Монтана и Перник. 

Министърът на образованието и науката издаде заповед, която съответства на разпорежданията на министъра на здравеопазването от 19 октомври т.г., съобщиха от МОН. 

Министерството на образованието и науката предложи на Министерството на здравеопазването да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболеваемост. 

Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си вкъщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. 

Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини. 

Междувременно МОН актуализира Насоките за обучение и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в училищата през учебната 2021-2022 г. в съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването. Промените ще бъдат публикувани на сайта на МОН, след като бъдат утвърдени от двамата министри. 
 
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК