БСП поиска оставката на Кацаров заради въвеждането на "зеления сертификат"

Здравният министър не е в състояние да се справи с кризата, смятат социалистите

20.10.2021 | 08:48 Редактор: Теодора Патронова
БСП поиска оставката на Кацаров заради въвеждането на

Изпълнителното бюро на БСП смята, че решението за "зелен сертификат" е неработещо, затова партията иска оставката на министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров. 

"Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо

Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани? 

Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново. Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка", се казва в позицията на БСП.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК