Народ с добра воля: Възстановяват дома на незрящите сестри от Пазарджишко

Очаква се да бъде осигурен фургон, в който ще бъдат настанени двете жени

19.10.2021 | 14:10 Редактор: Жаклина Иванова

Преди дни ви разказахме историята на две незрящи жени от пазарджишко село, които останаха без дом, тъй като къщата им изгоря. След като показахме тежките условия, в които живеят те, десетки доброволци се отзоваха и започнаха да възстановяват порутения им дом.

"С всеки изминал ден ставаме все повече и повече, което е много хубаво, защото по-бързо ще оправим дома", сподели доброволецът Николай Шарков.

Преди 13 години двете сестри губят родителите си и трудно се справят сами с ежедневието. Сега те, благодарение на доброволците, ще получат нормален дом с обзавеждане и удобства за незрящи.

"Изчистихме покрива на къщата. Беше пълно с боклуци, изчистихме и тях. Освободихме коридора и две стаи. Чакаме материали за покрива. Сега ще им направим вече баня и тоалетна вътре", добави Шарков.

Сестрите разказват, че през последните дни не са спрели да идват непознати и да им носят най-необходимото.

"Аз съм доволна от работата. Това не съм го очаквала никога - че има такъв народ с добра воля. Изчистиха, изринаха стаята. На всички хиляди благодарности", сподели Иванка Славска

Историята на двете незрящи сестри разтърси българи по целия свят. Те са предложили финансова помощ за възстановяването на къщата. За това ще бъде открита и дарителска сметка.

"Хората са отзивчиви, помагат.  Много хубави удобства ще им направим. И покривът ще стане", каза кметът на село Динката Александър Стоянов.

До края на седмицата се очаква да бъде осигурен фургон, в който ще бъдат настанени двете сестри, докато ремонтират покрива и сложат дограма на дома им.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК