Рашков не виждал смисъл да работи съвместно с прокуратурата срещу купения вот

Вътрешният министър смята, че създаването на щабове е излишно

14.10.2021 | 18:07 Редактор: Теодора Патронова

Служебният вътрешен министър Бойко Рашков няма да приеме предложението на главния прокурор за създаването на междуведомствено звено за изборите.

Вътрешният министър обяви, че писмо с такова искане от Иван Гешев все още не е стигало до него. Министър Рашков не смята за нужно да има специално взаимодействие на тези избори между прокуратурата и министерството на вътрешните работи. Според него, законодателството е решило тези неща оперативно и създаването на щабове е излишно.

"Ако ще работим с писма – много жалко – с писма не се работи. Работи се на терен, както се казва, и всички ангажирани с противодействието на престъпността. Иначе по отношение на изборите има дейности които са специфични полицейски и там прокуратурата няма място. Затова ние в тези насоки не разчитаме на прокуратурата – тя няма правомощия. Тук създаването на щабове и така нататък ми се струва малко излишно. Излишно създаване на впечатление в обществото че едва ли не без такива планове нищо няма да се случи, напротив, както се е работила преди така ще се работи по време на изборите така ще се работи и след изборите", заяви Рашков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
гунчо
преди 2 години
Прокуратурата в държавата е само на теория наистина няма никакъв смисъл да се правят опити за работа със нея тя е в будна кома Сигнализирай за неуместен коментар