Дариткова по стъпките на Фидосова и Цачева, каза "Сбогом" на политиката

В тази ситуация мога да бъда много по-полезна на своите пациенти, посочи тя

12.10.2021 | 18:46 Редактор: Тодор Петров

Даниела Дариткова слага край на политическата си кариера. Бившият председател на парламентарната група на ГЕРБ няма да участва в предстоящите избори. 

"Бях в две Народни събрания, които имаха кратък живот, не се реши нито един проблем на българските граждани. Политиката трябва да работи в интерес на хората. В тази сложна епидемична ситуация мога да бъда много по-полезна на своите пациенти", обясни Дариткова.

През годините и други знакови жени напуснаха ГЕРБ без много шум. През 2013 г. партията се раздели с юриста от Монтана - Искра Фидосова.
Това се случи ден след като тя не се разпозна в инициалите "И.Ф." от скандалния тефтер на председателя на Комисията за конфликт на интереси Филип Златанов. 

6 години по-късно с ГЕРБ се сбогува и Цецка Цачева - първата жена председател на Народното събрание. През 2016 г. Цачева беше издигната от ГЕРБ за президент. След тежката загуба от Румен Радев, Цачева стана министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3". 

Краят на политическата ѝ кариера бе поставен от "Апартаментгейт". През 2019 година стана ясно, че Цачева има луксозен апартамент в столичния квартал "Изток", закупен на значително по-ниска цена от пазарната. 

Заради апартамент в същия затворен комплекс с ГЕРБ се раздели и дясната ръка на Борисов – Цветан Цветанов.

Вижте повече в репортажа на Даяна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК