14-годишна прати първокласник в кома, защото влязъл в женската тоалетна

"Детето си е глътнало езика, не е имало медицинско лице в училище", разказа бащата Николай Кунчев

12.10.2021 | 19:10 Редактор: Здравко Черкезов

7-годишно дете е изпаднало в кома след побой в училище. Седмокласничка нанесла ритници в стомаха и гърдите на първокласника и той припаднал. За живота му се борят в плевенската болница. Детето е стабилизирано, но все още неадекватно.

Инцидентът се случва преди седмица в двора на ОУ "Христо Ботев" в плевенското село Бреница. Около 15:30 часа децата играели на двора, когато 7-годишният Зоран отишъл до тоалетната. Излизайки отново на двора, първокласникът е бил изритан в стомаха, а след това в гърдите от 14-годишно момиче. 

"Вместо в мъжката – влязъл в женската. Там е било въпросното по-голямо момиче. Нещо явно са се скарали. По разкази на очевидците Зоран излиза от тоалетната, тя тръгва по него и вече тогава му е нанесен побоят. Детето си е глътнало езика, не е имало медицинско лице в училище. Синът ми в момента не може да говори, шест дни се бори за живота си", разказа бащата на пострадалото дете Николай Кунчев.

Когато се случил инцидентът, фелдшерката е била в близката детска градина – тя работела и на двете места. 

Малко преди да пристигне линейката, в района на училището дошла майката на Зоран заедно със сестра си, за да приберат децата си. Лелята успява да извади езика на 7-годишното дете. 

Спешна помощ е оказана в общинската болница в Кнежа, но веднага е прехвърлен в плевенската, където от вчера детето вече не е в интензивно отделение. 

"Искаме да се обърне повече внимание от директорите на това училище, да сложат камери, да има медицинско лице, да има бодигард. Просто не знам къде е била госпожата на първи клас в тоя момент. Защо не е предадено това дете на майката", пита бабата на пострадалото дете Зоя Кунчева.

От учебното заведение заявиха, че всеки преподавател, който има следобедни часове, дава децата на родителите. 

"Всяка година родителите подписват декларация за това кой ще прибира детето от училище. Всичко това ние го спазваме абсолютно. Майката е била тук, детето е било тук, имало е и други родители и те могат да го кажат", посочи преподавателят Валентина Ангелова.

"Организация по предаване на детето си има постоянно. Имаше поне трима учители навън", добави зам.-директорът на училището Цветослав Пенкьовски.

По случая е образувано досъдебно производство за причиняване на средна телесна повреда. Тече разследване по изясняване на причините за инцидента. Сезиран е омбудсманът Диана Ковачева.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК