Проф. Герджиков: Нямам сделка с ГЕРБ 

"Ще бъда еднакво справедлив към всички", твърди кандидат-президентът

10.10.2021 | 11:52 Редактор: Георги Донков
Проф. Герджиков: Нямам сделка с ГЕРБ 

Кандидат-президентът проф. Анастас Герджиков заяви, че дълго се е колебал преди да се включи в състезанието за бъдещия държавен глава на България. Той не разбира защо е упрекван за подкрепата на ГЕРБ

"Бях издигнат от инициативен комитет. Аз се колебаех. Появи се моят приятел Красимир Вълчев и каза, че може да говори с партия ГЕРБ за евентуална моя подкрепа. Аз бях доста склонен да се кандидатирам вече, когато чух това, то ми даде известен кураж. Ако това е упрек, не разбирам защо. Другите двама основни кандидати са постъпили по същия начин. Очевидно е, че те са подкрепени от партии, с които са говорили и докато са обмисляли кандидатурата си. Партия ГЕРБ сигурно е допуснала много грешки, но очевидно има и много успехи. Иначе нямаше да ги избираме в продължение на 12 години. Те продължават да бъдат най-голямата българска партия", каза пред БНР ректорът на СУ. 

Освен от бившите управляващи Герджиков вече получи подкрепата и на БЗНС. 

"Сделка с ГЕРБ няма. Разбрах, че те нямат условия... Искам да бъда кандидат на всички българи. Ще бъда еднакво справедлив към всички. Идеята за върховенство на правото е сред основните, които отстоявам. Съдебната реформа е инструментът за постигането... Трябва да се научим, че има правила и трябва да ги спазваме", каза още професорът. 

По темата за Република Северна Македония и пътя ѝ към Европейския съюз той подчерта, че България трябва да следва вече започнатата политика.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


4
0 rate up comment rate down comment 0
Антибоко
преди 2 години
3
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Тоя все повтаря казаното от Радев. Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Щом е кандидат на гепр какво ще обединява? Гепр са токсични. И пази ли му се топлото местенце в СУ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
За политиката спрямо Северна М. е прав. Не трябва да даваме заден. Сигнализирай за неуместен коментар