Прокуратурата ще протестира домашния арест на Венци Боксьора

Магистратите искат да върнат Дамянов зад решетките

09.10.2021 | 17:25 Редактор: Георги Донков
Прокуратурата ще протестира домашния арест на Венци Боксьора

Софийската районна прокуратура ще протестира решението на съда да не налага нова мярка за неотклонение на Венцислав Дамянов - Боксьора, съобщиха от ведомството.

Мъжът беше задържан с постановление на прокурор за срок до 72 часа. В събота прокурор от Софийска районна прокуратура поиска на обвиняемия да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража“.

Съдия от Софийски районен съд се съгласи, че има обосновано предположение за авторство на деянието, че обвиняемият е осъждан и престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, но тъй като Дамянов има наложена мярка "домашен арест“ по друго досъдебно производство, съдът не му наложи нова мярка за неотклонение.

Венцислав Дамянов е обвинен в това, че на 28 юли. в село Световрачане е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – докато разговарял с неустановен до момента мъж, без видима причина, обвиняемият го ударил с ръка в главата. Мъжът паднал, а обвиняемият продължил да го удря с ръце по главата и тялото.


Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК