Кантарджиев: Който иска на заведение, концерт и театър - да се ваксинира

Лятото трябваше това да се каже от МЗ, смята консултантът на Столичната община

08.10.2021 | 14:45 Редактор: Тодор Петров
Кантарджиев: Който иска на заведение, концерт и театър - да се ваксинира

"В София очакваме през следващите десет дни разпространението на коронавируса да стане дифузно. Все още има резерв от легла в болниците. При необходимост ще се наложат навременни мерки", заяви проф. Тодор Кантарджиев.

Консултантът на Столичната община по ваксинационния процес смята, че през лятото министерството е трябвало да подходи като в страните от Европа. 

"Лятото трябваше да се каже - който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира. Тогава обаче министерството разчистваше лични сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да доведе до нищо добро. Трябва авторитетни хора, на които обществото вярва, да говорят за ваксинациите хубаво", убеден е той.

Проф. Кантарджиев е на мнение, че Министерството на здравеопазването отправя смайващи послания. 

Той посочи пред БНР, че обикновено възрастните заразяват децата и затова е важно, ако няма достатъчно ваксинирани учители, те да носят маски в учебните заведения. 

"От два дни в нашата страна е вече законно поставянето на допълнителна доза", допълни проф. Кантарджиев и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас "догодина никой няма да иска да дойде в България". 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
васко
преди 2 години
Тоя пак е прекалил с алкохола Сигнализирай за неуместен коментар