Студена сутрин и до 24 градуса през деня, но се задават валежи

В четвъртък и петък ще се установи дъждовно време

05.10.2021 | 07:10 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури за днешния ден са от 5 до 11 градуса, по високите западни полета - от 2 до 4, а по Черноморието - до 13 градуса. Денят започва с облаци по Черноморското ни крайбрежие. Преди обед видимостите ще се подобряват и облаците ще намаляват до слънчево. 

През нощта срещу сряда едновременно от изток и от запад ще се заоблачава. Вятърът ще бъде слаб от изток-североизток със скорости до 20 км/ч, по планините - до умерен от север-североизток. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 19 до 24 градуса, в планините над 2000 м - до 8-10 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Над Балканите ще проникват по-влажни въздушни маси от север-северозапад и в Черноморския регион ниските облаци и ръмежи ще бъдат често явление. Дъждове и силни ветрове ще има в страните около Северно море, около Алпите и над западните части от Балканския полуостров. 

В сряда ще превалява в западните и над източните райони. Ще се захлажда. В четвъртък и петък ще се установи дъждовно време с по-интензивни валежи в Западна България. По планинските върхове дъждът ще преминава временно в сняг.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК