Очаква ни дъждовен ден, температурите падат още

От четвъртък до събота над страната ще има ниски облаци и мъгли

28.09.2021 | 07:06 Редактор: Тодор Петров

Минималните температури за днешния ден са от 12 до 17 градуса. Времето ще бъде облачно с превалявания и захлаждане. Ще превалява главно в Западна и Централна България, като по-интензивни ще бъдат валежите в югозападните райони и западно от Пловдив. Вятърът ще бъде слаб от изток със скорости до 20 км/ч, по планините - до умерен от северозапад. 

Максималните температури в населените места ще бъдат от 19 до 25 градуса, в северозападните райони и в Добруджа - от 16 до 18. Над планините ще се заоблачи, ще вали по-интензивно в Рила и Пирин.

По Черноморието ще бъде облачно и със слаби валежи на юг от Бургас. Максималните температури на въздуха ще бъдат 20-21 градуса. Морската вода е с температура от 21 градуса по северното крайбрежие, до 22 градуса по южното, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

В сряда ще бъде хладно, ще превали над централните райони и по Черноморието. От четвъртък до събота над страната ще има ниски облаци и мъгли, а по Черноморието ще преръмява. 

В петък за кратко преди обед ще има слънчеви часове. В неделя и понеделник ще има повече слънце. Ниските облаци по Черноморието ще се разсейват.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК