От Helpbook: Коли паркират по тротоари, майки с колички слаломират

Глоба поне за неправилното паркиране, се настоява в сигнала

27.09.2021 | 14:42 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Коли паркират по тротоари, майки с колички слаломират

В платформата на Helpbook.info зачестиха сигналите за блокиране на тротоари от паркирани коли. Ето какво пише майка, която е принудена да лавира с бебешка количка между спрели автомобили на тротоарни площи:

"Ежедневно в центъра на столицата, на един от най-оживените булеварди, по който постоянно летят линейки, доставчици паркират на тротоара, като блокират единствената рампа за инвалидни колички или бебешки колички, а точно на това място тротоарът има стълби заради денивелация и е абсолютно невъзможно да се премине! Това се случва непосредствено пред офиса на "социални дейности" в район "Оборище" и по основния път към две ясли и детска градина!

Паркирали неправилно доставчици възпрепятстват безпроблемното придвижване на пешеходците на определеното им място от закона и ги поставят в опасност! Единственият начин да преминат е, като слязат на пътното платно, където постоянно летят коли и бързащи линейки, защото "Бърза помощ" е съвсем близо! Когато направиш забележка на шофьорите, следват псувни и груб език пред малки деца! Мястото на колите е на пътното платно, не на тротоарите!

Да не говорим, че се ограничават правата на хората в неравностойно положение, като се блокира достъпът им до така наречената “достъпна градска среда”. Или обособете места за разтоварване на доставчиците, или наложете глоби! Има камери на 50 метра и много ясно се виждат регистрационните им номера, но не отнемайте безопасността на пешеходците по тротоара! Случаят не е един, майката с количка не е една, това е проблем от години, който КАТ, или дадена община, или не иска, или не може да реши. Питам каква може да е глобата към този дистрибутор с богат речник на обидни епитети към майка с количка рано сутрин? Глоба поне за неправилното паркиране", завършва сигналът.

Снимка: Helpbook

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК