Рашков атакува прокуратурата и отвърна подобаващо на ДПС

Шефът на МВР изтъкна, че обвинението не разследва бившите управляващи

24.09.2021 | 17:40 Редактор: Тодор Петров

Образуваните досъдебни производства около изборите през юли са десетократно повече от образуваните по време на неговите предшественици в МВР, заяви вътрешният министър Бойко Рашков.

За това че прокуратурата не разследвала бившите управляващи било ясно, след като сигналите от МРРБ за пътното строителство не стигнали доникъде, обяви шефът на МВР.

"Делото е оставено на трупчета. Това може би е някакъв патент на главния прокурор", посочи той и призова за реформа в прокуратурата. 

"Тя трябва да скъса със сталинското устройство, тъй като Законът за прокуратурата е пренесен директно в Закона за съдебната власт", подчерта Рашков. 

В същото време от ДПС обвиниха самия Рашков, че нарушава човешките права, а полицията използва комунистически прийоми в подготовката на изборите. От ДПС заявиха, че полицията използва комунистически прийоми. 

"Дела за ДПС за купуване на гласове няма. И когато ние сега намерихме данни, и образувахме такива производства, започнаха да разпространяват неверни твърдения в медиите, че по отношение на техни членове и симпатизанти са упражнявани репресивни мерки", отвърна Рашков на атаката. 

Затова пък от МВР щели да разкрият кои са активистите, които са купували гласове преди изборите, обяви МВР шефът от граничен пункт "Калотина", където се срещна с колегата си Александър Вулин. 

По време на срещата границата беше затворена, което доведе до образуването на дълги колони. След края на срещата трафикът от двете страни на границата се нормализира.

Вижте повече в репортажа на Иван Кънчев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК