"Стара хартия за нова книга" продължава в Добрич и Русе

Добрич дебютира в кампанията на 25 септември

21.09.2021 | 17:27 Редактор: Здравко Черкезов

След като децата на София събраха близо 12 тона хартия за рециклиране, през последния уикенд на септември деветото издание на "Стара хартия за нова книга" продължава своя поход в Русе и Добрич.

С подкрепата на Общината и Регионална библиотека "Дора Габе", всички малки екоентусиасти от Добрич за първи ще имат възможност да се включат в националната инициатива на 25 септември между 11,00 и 14:00 ч. на пл. "Демокрация". Освен на постановката "Цирк", представена от "Театър на приказката – София", гостите ще се насладят на изпълненията на "Капитанов брас бенд" и талантите от СУ "Св. Климент Охридски".

На следващия ден, 26 септември, Русе за шести път ще бъде домакин на "Стара хартия за нова книга". Между 10,00 и 13,00 ч. всяко дете, което доведе на пл. "Свобода" възрастен с 5 килограма хартия за рециклиране, ще получи книжка подарък, както и подаръци от партньорите на празника. Формация за модерен балет "Мираж", детско-юношески фолклорен ансамбъл "Зорница", Школата за народно пеене, фолклорен ансамбъл "Русчуклийче", детска вокална група "Слънце", фолклорен танцов ансамбъл "Здравец" и балетно студио "Арт денс класик" са само част от звездите, които ще участват в празничната програма. Събитието се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионална библиотека "Любен Каравелов".

Регламентът на кампанията гласи, че всяко дете ще получи само една книга по избор. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – "Грийн тийн", "Ти можеш да спасиш планетата" или новото специално издание на кампанията "Пазители на планетата". Така в рамките на празничния ден малките екоентусиасти могат да получат максимален брой две книги. Още награди обаче ги очакват в забавните игри и викторини.

С оглед на безопасността на всички присъстващи организаторите от "Екопак БЪЛГАРИЯ" и Книжен център "Гринуич" се погрижили да бъдат спазени всички противоепидемични мерки. Със специални ограждения ще бъде въведено еднопосочно движение и ще бъдат обособени вход и изход. На опашката пред пунктовете за събиране на стара хартия ще бъде осигурена дистанция от 1,5 м между чакащите. Заглавията на щанда с книги ще бъдат разделени на възрастови групи, така че да се улесни изборът на децата и на техните родители. Пред сцената ще бъдат поставени седящи места. Носенето на маски е задължително за всички посетители над 6-годишна възраст.

Партньори на кампанията "Стара хартия за нова книга" са издателство "Ентусиаст" и фондация "Културни перспективи".

Каузата е подкрепена от издателствата "ТРУД", "ЕГМОНТ", "Книгомания", "Хермес", "Просвета", "Artline studios", "ФЮТ", "Златното пате", "Софтпрес" и от "Албо груп". 

Медийни партньори са Bulgaria ON AIR, webcafe.bg, maikomila.bg, azcheta.com, detskiknigi.com, clubz.bg, dnes.bg, az-deteto.bg, az-jenata.bg, purvite7.bg, noviteroditeli.bg, pronewsdobrich.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК