Следобедно заоблачаване и максимални температури до 29 градуса

В сряда у нас ще бъде ветровито и хладно

21.09.2021 | 07:09 Редактор: Тодор Петров

Сутринта днес температурите ще са от 10 до 20 градуса. Преди обед облаците над източните райони ще намаляват, но следобед отново ще се заоблачи над Източна и Южна България. Ще духа слаб до умерен вятър със скорост до 30 км/ч. 

Максималните температури в населените места ще са от 19 до 29 градуса, по високите полета в западните райони и в Добруджа - до 20, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова. 

Над планините ще има разкъсана облачност. Повече облаци ще има следобед с превалявания в Рила и Пирин. Над 2500 м височина ще превали временно мокър сняг. Максималните температури на 2500 м височина ще са около 4 градуса, а на 1500 м височина - до 12. 

В сряда у нас ще бъде ветровито и хладно с температури в населените места от 19 до 25-26 градуса. Ще превалява главно по морето. В четвъртък западният вятър ще подгони облаците над Черно море и над страната валежи не се очакват. 

В петък ще има повече слънце и чувствително ще се затопли, като слънчевото и топло време ще продължи и през почивните дни. В неделя ще има повече облаци над северните райони, но валежи не се очакват. Температурите в населените места ще достигат 24-29 градуса.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК