Преброителите тръгнаха по домовете - ето какво трябва да очаквате

Трябва да се легитимират със служебни карти

18.09.2021 | 09:43 Редактор: Тодор Петров
Преброителите тръгнаха по домовете - ето какво трябва да очаквате

Преброителите започнаха обхода в предварително определените участъци от днес до  3 октомври. Те ще минават между 8:00 и 20:00 часа всеки ден, включително в събота, неделя и празничните дни, информират от НСИ.

Задачата им е да опишат всички жилищни сгради, необитаваните жилища и да преброят домакинствата, които не са се преброили онлайн или не възнамеряват да го направят електронно до 30 септември.

Между 1 и 3 октомври ще остане само хартиената възможност. Ако гражданин откаже да участва, го очаква глоба от 160 лв. Преброителите ще разполагат с уникалните кодове на електронно преброените домакинства. 

Въпреки това от НСИ съветват хората да пазят кода, който са получили, след като са се преброили онлайн. Преброителите са инструктирани да спазват всички противоепидемични мерки и разполагат със защитни средства.

За преброяването са ангажирани около 27 000 души, контрольорите са около 7000. Те са с баджове и маски с надпис "Преброяване 2021". До момента електронно са се преброили малко над 1 300 000 души.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК