Радев: Трудно се възстановява държавността след авторитарно управление

Президентът даде висока оценка да свършеното през последните 4 месеца от служебното правителство

16.09.2021 | 09:25 Редактор: Елеонора Танева

Президентът Румен Радев представи официално новото служебно правителство. 

"Служебното правителство проведе честни избори, намалявайки драстично купения вот. Правителството разкри множество корупционни схеми, постигна исторически ниска безработица, проведе ефективна социална политика към най-уязвимите - хората с увреждания, децата и хората с увреждания, след 13 години политическо безхаберие, актуализирахме пенсиите", подчерта Радев. 

Той отбеляза, че служебният кабинет е овладял Ковид кризата и е организирало присъственото обучение. 

"Благодаря, че доказахте основните идеи, че е възможно взаимодействие на родолюбиви хора от различни политически хоризонти в името на България. Това е капитал за политическото бъдеще на родината. Разбрахте колко трудно се възстановява държавността след авторитарно управление", отбеляза президентът. 

Той заяви, че политическата класа не е възприела модела на служебното правителство и НС не е успяло да излъчи редовно правителство в условията на криза. 

"За първи път в историята на България служебно правителство актуализира бюджет и ще изготвя такъв за следващата година. Срещу вас ще продължават да се хвърлят огромни ресурси", коментира Радев. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години