Без маски и дистанция - стотици на концерт в Берковица въпреки ограниченията

Общината отговори, че на три пункта са раздавали безплатно маски

10.09.2021 | 18:03 Редактор: Жаклина Иванова

Ден след като влязоха в сила новите мерки срещу разпространението на Ковид-19 - Община Берковица вдигна концерт със стотици хора публика, въпреки ограниченията. В клипове, разпространени в интернет, се вижда как докато тече концертът хората не пазят дистанция и не носят маски, въпреки строгите Ковид мерки. Видеото идва от страницата на сръбската звезда Неда Украден. Хората са щастливи, че сръбската звезда ги е удостоила с присъствие и не се и сещат, че маските са задължителни.

"От конкретното закононарушение не съм изненадан. Изненадан съм, защото тук ставаше въпрос за живота и здравето на хората. На събитието имаше хиляди хора, както от Берковица, така и от други населени места", коментира общинският съветник в Берковица Милован Панталеев.

От разпространените кадри се вижда, че и официалните гости, начело с кмета, също са без маски.

"Сцената беше на 100 метра от сградата на Общината. Кметът, заедно с официални гости, сред които и депутати, грубо разбутаха тълпата, за да се качат на сцената и да открият събитието", добави Панталеев.

От Общината отговориха писмено, че е имало три пункта, където са се раздавали маски, както и диспенсъри за дезинфектанти. А хората били на разстояние метър и половина.

От РЗИ- Монтана съобщиха за Bulgaria ON AIR, че кметът на Берковица - като организатор, ще бъде глобен с 1000 лв.

Вижте повече в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 1
владимир
преди 2 години
Браво на Берковица само така ! Сигнализирай за неуместен коментар