Директор: Училищата са готови за присъствен старт на учебната година

МОН реши - без маски до пети клас

08.09.2021 | 23:30 Редактор: Калина Донкова

Учениците до четвърти клас включително няма да носят маски в класните стаи. Това стана ясно по-рано днес от решение на Министерството на образованието и науката. Освободени от маски са и децата от предучилищните групи в училищата. 

Задължителни през целия учебен ден и на цялата територия на училището остават маските за всички останали ученици, както и за тези от началните класове в междучасията и в общите пространства на сградата.

Маските няма да бъдат задължителни за учителите по време на час, но при физическа дистанция от поне 1,5 м между тях и учениците. 

Училищата у нас са готови за втора поредна учебна година в пандемия, коментира в предаването "Директно" директорът на 140 СУ "Иван Богоров" Мая Зафирова.

При евентуален по-лош сценарий, в който се наложи ново преминаване към онлайн преподаване, преподавателите са по-подготвени. 

"Няма да остане дете, което да не получи това, което му се полага. Смятам, че до голяма степен вече сме подготвени и откъм устройства и откъм интернет. Ще се справим", каза тя.

Вижте целия разговор във видеото.