Асен Василев за пенсиите: Приеха се две взаимноизключващи се предложения

Финансовият министър настоя да получи ясен отговор - кое от двете предложения искат и откъде да се вземат пари

07.09.2021 | 21:50 Редактор: Десислава Атанасова

Пенсионерите да получават добавка от 120 лв. за месеците октомври, ноември и декември. Това решиха след инфарктно заседание депутатите, които приеха на ​второ четене актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване.

Извънредното заседание на парламента започна в 11 часа и премина под знака на спорове и приемане на противоречиви предложения. 

След спорове продължили над 8 часа по актуализацията на бюджета, депутатите прекратиха дискусиите без да се стигне до окончателно решение как ще се увеличават пенсиите. Преди това ГЕРБ, БСП И ДПС гласуваха заедно и изненадващо промениха основните параметри по актуализацията.

"Приеха се две взаимноизключващи се предложения. Едното е за 120 лв., след което те спират, а другото е за минимална пенсия от 370 лв. плюс преизчисление с 12,5 %  на всички останали пенсии". Това заяви министър на финансите Асен Василев в кулоарите на парламента. 

Финансовият министър Асен Василев настоя да получи ясен отговор на въпроса кое от двете предложения искат да изпълни и откъде да вземе допълнителни пари.

"Това означава 847 милиона, които няма от къде да се вземат", отбеляза Василев.

Днес депутатите приеха две неща - предложението на ДПС за 120 лв. добавка към пенсиите и минималната пенсия да бъде 370 лв. от 1 октомври. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

 

 

 


1
1 rate up comment rate down comment 1
Електра
преди 2 години
Харвардския крадлив и гнусен плъх, слуга на Кауна Радеф, ръси акъл наляво и надясно... Сигнализирай за неуместен коментар