Очаква ни облачна и дъждовна неделя

Над Черноморието ще преобладава слънчево време

29.08.2021 | 08:10 Редактор: Искра Ангелова
Очаква ни облачна и дъждовна неделя

Днес над по-голямата част от страната облачността ще е значителна. Валежи от дъжд ще има главно в Западна и Централна България, на повече места, по-интензивни и придружени с гръмотевици ще са след обяд и вечерта, когато са възможни и градушки. Над Източна България ще бъде предимно слънчево. До вечерта вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще е до умерен и с него ще прониква хладен въздух.

Максималните температури ще са в широки граници: от 23° в северозападните, до 33° на места в югоизточните райони. Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца, но вечерта ще започне да се повишава., информира "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър, който през нощта ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. Максимални температури 27-30°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините валежи ще има, главно в следобедните часове. Ще има и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в Стара планина. Преди обяд вятърът ще е слаб от югозапад, след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. С него температурите ще се понижат. Максималната на височина 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК