Страхът от Ковид или желанието да чуеш на живо Драгана Миркович е по-силно?

Община Видин е предприела всички възможни мерки в защита здравето на хората

21.08.2021 | 13:45 Редактор: Десислава Атанасова

Въпреки увеличаващите се случаи на заразени с Ковид в страната, областният кризисен щаб във Видин разреши провеждането на традиционния видински панаир, но при определени условия. Заседанието е проведено без присъствието на медии. Против провеждането на панаира се е обявил директорът на здравната инспекция в града, но мнението му не е било взето под внимание.

От снощи вратите на видинския панаир са отворени, а присъстващите могат да влизат само с маска и на дистанция един от друг. Маски обаче се виждаха рядко, а дистанция почти нямаше.

"Малко се притесняваме, ама нали ние тука сме зелена зона и затова", разказа присъстващите на панаира. 

"По- важно ми е да се кача ей, тама и това е! Един път се живее", споделиха част от участниците. 

Община Видин е предприела всички възможни мерки в защита на здравето хората, твърди заместник кметът Борислава Борисова.

"Смятам, че сме създали добра организация за нормалното протичане на панаира. Концертите ще се провеждат на сцената, като хората трябва да са на дистанция 1,5 м. Ако не могат да спазват дистанция - маска", обясни Борисова.

Най-голямо струпване на хора се очаква на 24 и 26 август, когато на сцената ще се качат сръбските звезди  Драгана Миркович и Миле Китич. 

Повече вижте в репортажа на Калин Иванов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК