Кирил Петков уволни директора на "Държавната консолидационна компания"

ДКК ще освободи четирима членове от управата на ВМЗ Сопот

20.08.2021 | 20:11 Редактор: Елеонора Танева
Кирил Петков уволни директора на

Министърът на икономиката Кирил Петков издаде протоколи за освобождаване на Ясен Спасов от поста му на изпълнителен директор на "Държавната консолидационна компания" ЕАД, информират от ДКК. Решението на министър Петков ще влезе в сила след процедура в изпълнение на Закона за публичните предприятия и Правилника за прилагането му.

От 20 август Ясен Спасов е с отнет достъп до помещенията и активите на дружеството.

Освобождаването на г-н Спасов може да бъде валидно след датата на вписването му в търговския регистър. Г-н Спасов има право да защити правата си по предвидения в закона ред, информират от ДКК.

ДКК ще освободи четирима членове на управителния орган на ВМЗ Сопот. 

"В резултат на проверка, назначена от ДКК ЕАД и препоръки от принципала ни министър Кирил Петков, установихме, че членове на Съвета на директорите на ВМЗ системно не изпълняват служебните си задължения. Липсва доверие, колегиалност и единомислие в работата на ръководния екип. Открихме създадено напрежение сред работещите във ВМЗ, което е довело до забавяне, възпрепятстване и затрудняване на дейността на ВМЗ", коментира Рая Каназирева, изпълнителен директор на ДКК ЕАД от 16 август.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК