Падналият самолет край Мирково се оказа нелегален

Разследването ще се води изцяло от досъдебното производство

15.08.2021 | 15:55 Редактор: Здравко Черкезов

Двама души пострадаха при падането на мaлък двумecтeн caмoлeт в рaйoнa нa ceлo Миркoвo в oбщинa Пирдoп, съобщиха от прecцeнтърa нa Глaвнa дирeкция "Пoжaрнa бeзoпacнocт и зaщитa нa нaceлeниeтo". Впоследствие самолетът се оказал нелегален.

"Когато има сериозни повреди по техниката и евентуално щети на трети лица и самите пилоти и пътниците, се води съвместно разследване с досъдебното производство. Изчаках органите от досъдебното производство и направихме първоначален оглед на мястото на събитието. Установихме, че самолетът няма регистрация и не е вписан в Българския регистър за гражданско въздухоплаване", посочи председателят на Специализирано звено за разследване на авиационни събития Христо Христов.

Специализираното звено няма да води свое разследване, тъй като "това е нелегален полет с хора, които може и да нямат правоспособност". Самолетът подлежи на разследване само от досъдебното производство.

Снимка: БГНЕС (архив)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Мирково е самостоятелна община !Това показва ,че не сте точна медия.Надявам се да не се повтаря това словесно объркване .Благодаря за вниманието.Приятен ден. Сигнализирай за неуместен коментар