Партията на Трифонов увеличава електоралната си преднина пред ГЕРБ-СДС

При евентуални нови предсрочни избори "Има такъв народ" получава 19.3% подкрепа

05.08.2021 | 17:40 Редактор: Юлия Христова
Партията на Трифонов увеличава електоралната си преднина пред ГЕРБ-СДС

Партията на Слави Трифонов увеличава електоралната си преднина пред коалицията ГЕРБ-СДС. Това показват данните от проучване на "Маркет Линкс" по поръчка на btv, проведено в периода 21-28 юли чрез лично интервю и онлайн анкета.

При евентуални нови предсрочни избори "Има такъв народ" получава 19.3% подкрепа, ГЕРБ - 18,1 на сто, БСП - 15.1%, "Демократична България" - 11,7 на сто, ДПС - 7.5 процента, а Изправи се БГ, ние идваме - 4,4%. По-голяма част от анкетираните са заявили, че ще гласуват, ако се стигне до нов вот, колебаят се 11 на сто, а до урните със сигурност няма да отидат 12%.

Слави Трифонов е най-одобряваният лидер на политическа партия у нас, следва го Христо Иванов, който е удвоил подкрепата през последния месец. Трифонов получава 33% одобрение, Иванов - 24 на сто.

На трето място е Мая Манолова с 22%, а лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подкрепян само от твърдия електорат на партията с 20 на сто одобрение. Веднага след него е председателят на БСП Корнелия Нинова с 19%, и лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ - 8 на сто.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК