Воден режим и в габровски села, забраняват използването на питейната вода за други цели

До края на лятото вода в някои села ще се подава само в определени часове

03.08.2021 | 19:06 Редактор: Жаклина Иванова

Воден режим в Габровско. До края на лятото вода в някои села ще се подава само в определени часове. Забранено е питейна вода да се ползва за поливане и миене на улици.

86-годишната Бона Велчева от габровското село Междене от години не е ползвала течаща вода, защото в селото от години няма течаща вода и чешмите са пресъхнали.

"В момента вода няма. Като мине човекът, който отговаря за водата, я пуска - докъдето стигне, стигне! Моята къща е последната, при мен никога не идва", сподели тя.

Селото се захранва с вода от няколко резервоара, които се пълнят от естествени водоизточници. Заради сушата се налага потреблението да се ограничава.

"Преди два дни кметът каза, че ще има режим. Преди два месеца от ВиК отпуснаха някакви средства", каза жителят на Междене Стефан Стефанов.

Освен село Междени на воден режим това лято ще е село Узуните, както и още няколко села в региона. В отговор на запитване за причината за водния режим, от ВиК Габрово обясняват, че в последните години са направени редица инвестиции.

Вижте повече в репортажа на Димитър Върбанов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК