ЧЕЗ: Пожарът в Долно село не е възникнал от наши съоръжения

Това съобщиха от електроразпределителното дружество

03.08.2021 | 16:53 Редактор: Здравко Черкезов
ЧЕЗ: Пожарът в Долно село не е възникнал от наши съоръжения

Не са констатирани предпоставки за възникване на пожар от съоръженията на ЧЕЗ в кюстендилското село Долно село. Това съобщиха от електроразпределителното дружество. Специалистите им са извършили огледи заедно с органите на МВР.

"Посоката на пожара е от гората, където дружеството няма свои съоръжения, към населеното място, а не обратното. Това се потвърждава и от телевизионните кадри, и от разказите на очевидците. Документирано е и с редица снимки на екипи на дружеството. ЧЕЗ Разпределение извършва регулярна профилактика на цялата електроразпределителна мрежа, както с обходи и техника, така и с дронове, а констатираните забележки се отстраняват незабавно", поясниха от енергодружеството.

От там допълниха, че в района към този момент не са регистрирани пожари, предизвикани от неизправност на електроразпределителната мрежа.

"Причините за пожарите се установяват и документират от „Пожарна безопасност и защита на населението“, които са единствените компетентни органи да го направят. В хода на проверката на компетентните органи е установено, че няма изключени прекъсвачи и изгорели предпазители по съоръженията на ЧЕЗ Разпределение в региона. Това сочи, че никъде по мрежата не е имало късо съединение вследствие на допир на проводници", заключават от дружеството.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК