Бургаската прокуратура проверява клип в социалните мрежи за учителски тормоз над дете

Не е ясно кой е авторът на клипа

02.08.2021 | 19:28 Редактор: Юлия Христова

Бургаската прокуратура започва проверка във връзка с появил се в социалните мрежи клип, който показва учителски тормоз над дете със специални образователни потребности. Случаят е от Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас. Според директора на бившето помощно училище клипът е стар, на поне 4 години. 

Директорът на бившето помощно училище в Бургас твърди, че вижда този клип едва днес.

"Изненадала съм, определено! Изгледах го, честно да ви кажа съм объркана. Този клип е правен поне от 4 години години. Съдя по това, че едното лице от клипа вече не е служител при нас, а е пенсионер. Вторият служител ще бъде ли уволнен? Да!", каза директорът на Центъра за специална образователна подкрепа в Бургас Дияна Костова.

Не е ясно кой е авторът на клипа  и ако  е правен преди четири години, защо се появява едва сега и защо тогава не са сезирани институциите. 

В бившето помощно училище се обучават над 90 деца, които не могат да се защитят при вербална и невербална агресия, признава директорът. 

"Деца със специални образователни потребности, деца, на които водещо е умствената недостатъчност и деца, които имат нужда от ежедневна и постоянна грижа", допълни тя.

Днес бургаската прокуратура се самосезира по случая със скандалния клип.

"Разпоредено  е да бъде извършени а проверка от МВР Бургас и РИО Бургас. Същата трябва да бъде осъществена в най-кратки срокове", посочи прокурорът Зорница Щърбева.

От община Бургас  също са сезирали прокуратурата , Дирекция „Социално подпомагане“ и отдел „Закрила на детето“.  

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.  

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК