Бум на почиващите през август, септември зависи от пандемията

Към момента се отчита 20% ръст в туризма спрямо миналата година

30.07.2021 | 17:57 Редактор: Елеонора Танева
Бум на почиващите през август, септември зависи от пандемията

Заради голямата несигурност по целия свят, хората тази година трудно планират почивките си. Резервации се правят в последния момент. Това коментира Константин Занков от Института за анализи и оценки в туризма.

"Ситуацията е доста неясна навсякъде по света във връзка с нарастващия брой на заразени. Хората трудно планират. В момента наблюдаваме силен сезон, тъй като повечето почиват в момента, защото не знаят каква ще бъде ситуацията през септември", добави Занков.

Към момента се отчита 20% ръст в туризма спрямо миналата година.

Той подчерта, че туристическият сезон през септември ще бъде силен, ако няма нова вълна на новозаразени. Очаква се интерес към българското Черноморие основно от вътрешния пазар.

"Надяваме се на хубаво време, което да може да даде на хората възможност да почиват. Тази година летният сезон започна по-късно и се надяваме да продължи и до по-късно", заяви Константин Занков в интервю пред bloombergtv.bg.

Той уточни, че заради мерките у нас има отменени чартърни полети от Великобритания. Туристите се насочвали към Испания и други подобни дестинации, където не се изисква тест за влизане. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК