Енергийното министерство: Ръководството на БЕХ е освободено, но не и от отговорност

Ведомството съобщи за Bulgaria ON AIR мотивите за решението

23.07.2021 | 14:07 Редактор: Юлия Христова

Министърът на енергетиката Андрей Живков уволни ръководството на "Българския енергиен холдинг". Мотивите за отстраняването са, че липсват резултати по отстраняването на ръководството на "Булгартрансгаз".

Липсват също действия по прекратяването на кроссубсидирането по препоръка на ЕК. И още - пасивност по отношение на подобряването на финансовите резултати на холдинга, съобщиха за Bulgaria ON AIR от Министерството на енергетиката.

Освободен е съветът на директорите - Валентин Николов, Диян Димитров, Иван Андреев, Стелиан Коев и Александър Църноречки. В съобщението от Министерството на енергетиката допълват, че освободените от поста не са освободени от отговорност.

"Има информация за това, трябва да се обърнете към министерството, не мога да кажа и нищо по въпроса. Поне в регистъра няма предприети стъпки", каза Николов за Bulgaria ON AIR.

Промените обаче още не са вписани в Търговския регистър, това трябва да се случи от новото ръководство. Ние се свързахме с Валентин Николов. 

На тяхно място за членове на Съвета на директорите на "Български енергиен холдинг“ ЕАД, до провеждането на конкурс в шестмесечен срок, са определени Мария Велкова, Веселина Канатова - Бучкова, Ива Петрова и инж. Пламен Дилков и Антон Симеонов. 

Специално за Bulgaria ON AIR, отстраненото ръководство на БЕХ заявиха, че ще обжалват.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК