Момичетата, които пострадаха при катастрофата край Кочан, остават в болница

Те са в стабилно състояние, без опасност за живота

18.07.2021 | 13:25 Редактор: Десислава Атанасова

Четирите момичета, които пострадаха при тежка катастрофа край село Кочан вчера, остават в болницата в Гоце Делчев. Те са в стабилно състояние, без опасност за живота. След инцидента почина едно от момичетата - на 15 години. Колата е шофирана от 17-годишна девойка. Тя има рана на главата и на единия крак.

Пострадалите момичета са настанени в болницата в Гоце Делчев в отделенията по хирургия и ортопедия. Едно от тях е с по-тежки травми, но няма опасност за живота му.

"Елизка е с комплексна травма на главата, гръдния кош, дясна ръка. Предстои да ѝ бъдат направени две оперативни намеси - да бъдат възстановени сухожилията, които изправят пръстите на лявата ръка. Ще оперираме и дясното рамо, което е счупено, трябва да го фиксираме с метал", каза д-р Пламен Соколов от МБАЛ “Иван Скендеров“ Гоце Делчев.

Местните жители са потресени от трагедията, сполетяла селото.Казват, че на същия участък край Кочан е и имало и други инциденти. След трагичния инцидент полицията в Гоце Делчев е образувала досъдебно производство. Разследването на причините за катастрофата продължава.

Вижте повече в репортажа на кореспондентите ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК