Радев: Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера

Президентът участва в отбелязването на празника на града

18.07.2021 | 10:10 Редактор: Десислава Атанасова
Радев: Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера

Президентът Румен Радев участва в отбелязването на празника на града и удостои с Почетния знак на Президента най-младия участник във фотоконкурс, посветен на Созопол

"Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера" заяви президентът по случай празника на града.

По думите на президента това, което кара всички да се връщат отново в Созопол, е гостоприемството и автентичният дух на града.

"Със своите живописни гледки и културните прояви, превърнали се в запазена марка на града, Созопол е запазил жив християнския дух и вековните традиции по нашите земи”, посочи държавният глава. Румен Радев изрази увереност, че жителите на Созопол ще съхранят и предадат на следващите поколения богатството, което имат. 

Президентът разгледа фотоизложбата “Уловени мигове от созополско око” и награди най-младия участник във фотоконкурса Габриел Генчев.

“Много се радвам, че има млади участници, защото за да не говорим за българската култура в минало време, трябва младите да намират своето призвание, да търсят в градове като Созопол красота, вдъхновение и стремеж към самоусъвършенстване”, посочи държавният глава.

По-рано президентът проведе среща с ръководството на община Созопол и областния управител Мария Нейкова, на която бяха обсъдени актуални теми, свързани с местното самоуправление.

Във фокуса на разговора бе и необходимостта от реална финансова децентрализация на общините, която да даде възможност на местната власт да планира и осъществява много по-ефективно своите програми за развитие.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК